logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az ausztrál miniszterelnök május 21-re parlamenti választásokat írt ki

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök vasárnap szövetségi választásokat írt ki május 21-re, és ezzel harcba szállt a hatalomban maradásért, ciklusát több természeti katasztrófa és a Covid-19 világjárvány is beárnyékolta.

Tizenhét millió ausztrál választópolgár járulhat az urnákhoz, hogy megválassza a kontinensnyi ország szövetségi parlamentjét. Az élen álló párt vezetőjét nevezik ki miniszterelnöknek.

Scott Morrison, aki eddig lemaradt a közvélemény-kutatásokban kijelentette: tudom, hogy az ausztrálok nagyon nehéz időszakon mentek keresztül. Azt is tudom, hogy Ausztráliának az elkövetkező években is nagyon nehéz kihívásokkal kell szembenéznie.

A legtöbb felmérés a közel egy évtizede hatalmon lévő Nemzeti Liberális Párt vereségét és az Anthony Albanese vezette Munkáspárt győzelmét vetíti előre.

A tizenhárom éve alacsony munkanélküliség és a fellendülő gazdaság ellenére Morrisont sok kritika érte az elmúlt évek hatalmas erdőtüzeinek és áradásainak kezelése, valamint a koronavírus elleni oltási kampány lassúsága miatt.

Ajánljuk még