logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb túlélőket találtak az eltűnt búvárok közül, a 14 éves fiút továbbra is keresik

| Szerző: hirado.hu
Négy búvár tűnt el szerda délután Malajzia partjainál. Az egyik búvárt csütörtökön megtalálták, másik két főt pedig szombat éjszaka. Mindhárom búvár állapota stabil. Egy 14 éves fiút továbbra is keresnek.

 

Épségben találták meg a 46 éves brit férfit, aki három másik búvárral, köztük 14 éves fiával tűnt el szerdán Malajzia partjainál – írta a The Sun.

A szerda délután eltűnt négy búvár közül elsőként a 35 éves norvég nőt találták meg épségben csütörtök reggel. Kristine Grodem búvároktató 40 kilométerre sodródott attól a helytől, ahol az eltűnésüket bejelentették.

Szombaton hajnali egy órakor (magyar idő szerint péntek este) halászok vették észre a brit Adrian Peter Chesterst és a 18 éves francia Alexia Alexandra Molinát, aki szintén a négy eltűnt búvár között volt. A hatóságok kórházba szállították őket.

„Túlélték, jelenleg kórházban vannak, állapotuk stabil” – mondta Cyril Edward Nuing kerületi rendőrfőnök.

A mentőcsapat továbbra is keresi Chesters fiát, a 14 éves Nathen Renze-t. A keresési területet kibővítették délre, Szingapúr és Indonézia felé.

A rendőrség közölte, hogy a hajó vezetőjén drogtesztet végeztek, ami pozitív eredményt mutatott, ezért letartóztatták.

Cyril Edward Nuing elmondta, hogy a búvárok mintegy 40 percig voltak a vízben a gyakorlat részeként, de amikor felbukkantak, nem látták a hajójukat, végül pedig az erős áramlatok elsodorták őket.

A búvárok keresése szerdán, helyi idő szerint 14:45-kor kezdődött meg, azóta folyamatosan tart a mentőcsapatok kutatómunkája.

Ajánljuk még