logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Titkos szerelmi viszonyba bukott bele a norvég védelmi miniszter

Lemondott a norvég védelmi miniszter – jelentette be szombaton a kormány. A miniszter azután nyújtotta be a lemondását, hogy kiderült: éveken át tartó viszonya volt egy nála jóval fiatalabb nővel.

„Ez volt a szükséges döntés” – közölte szombati sajtótájékoztatóján  Jonas Gahr Store norvég miniszterelnök, megerősítve, hogy elfogadta Odd Roger Enoksen lemondását.

„Rossz döntéseket hoztam (.) és maradéktalanul bocsánatot kérek, amiért a cselekedeteim megnehezítették mások életét” – jelentette ki röviddel korábban a 68 éves Enoksen az NTB norvég hírügynökségnek.

Enoksen 2005-ben került kapcsolatba egy akkor tizennyolc éves gimnazistával, akivel Oslóban találkozott, amikor a lány az osztályával a fővárosban járt iskolai kiránduláson – írta a VG norvég napilap. A diákok meglátogatták a norvég parlamentet, és találkoztak Enoksennel is, aki akkor ötvenéves és parlamenti képviselő volt.

Az iskolai kirándulás után a politikus és a gimnazista kapcsolatban maradtak, amely később állítólag igen szoros viszonnyá alakult.

Legalább tizenkét alkalommal Enoksen irodájában találkoztak 2006 vége és 2007 között, amikor a férfi energiaügyi miniszter volt – mondta el a napjainkban harmincas éveiben járó nő a norvég lapnak, s azt állította, hogy egyes találkozókon „szexuális aktus” is történt.

Azt is elmondta, hogy csodálta a politikust, „aki a hatalmát és a pozícióját” arra használta fel, hogy „mindent elérjen, amit akar”.

A volt miniszter a VG-nek megerősítette, hogy a fiatal nő többször is járt az irodájában, de cáfolta, hogy testi kapcsolat lett volna közöttük. Mint fogalmazott: csak azt követően alakult ki közöttük intim viszony, amikor 2007-ben távozott a kormányból. „Már nem voltam hatalmi pozícióban” – nyilatkozta Enoksen.

Jonas Gahr Store kormányfő újságíróknak elmondta: Enoksen a tavaly októberi miniszteri kinevezése előtt nem tájékoztatta őt a viszonyról, az információ birtokában „más következtetésre”  jutott volna.

Ajánljuk még