logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Moszkva: Az orosz haderő megsemmisített egy lőszerraktárt

Az orosz haderő megsemmisített egy lőszerraktárt, egy MiG-29 típusú harci gépet és egy Mi-8-as helikoptert a közép-ukrajnai Poltava régió Mirhorod városa melletti légitámaszponton – jelentette szombaton az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva.

Igor Konasenkov minisztériumi szóvivő közlése szerint a Dnyipro megyei Novomoszkivszk közelében lévő nagy lőszerraktárt is megsemmisítették. Összesen 85 ukrajnai katonai célpontot semmisítettek meg az előző nap: a lőszerraktárakon kívül egyebek között két parancsnoki hadállást, három rakétavetőt és négy tüzérségi ágyút.

Kapcsolódó tartalom

A „hadművelet”  február 24-i kezdete óta pedig 650 légijárművet, és több mint kétezer harckocsit illetve páncélozott járművet. A Reuters brit hírügynökség megjegyezte, hogy ezeket az adatokat nem lehet más forrásból ellenőrizni.

Dmitro Lunin poltavai kormányzó pedig arról számolt be a közösségi médiában, hogy a mirhorodi légitámaszpontot érő orosz támadás jelentős anyagi kárt okozott, és két ember megsebesült. Egyéb részletet nem közölt.

 

Ajánljuk még