logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Izraeli katonák rajtaütést hajtottak végre a dzseníni menekülttáborban, amelyben a megölt tel-avivi merénylő élt

Az izraeli hadsereg rajtaütést hajtott végre szombat hajnalban abban a dzseníni menekülttáborban, amelyben a megölt tel-avivi merénylő élt; a katonák tűzharcba keveredtek fegyveresekkel, ami egy palesztin halálával és öt sebesülésével végződött – közölte maga a hadsereg és palesztin források.

A Ciszjordánia északi részén, Dzsenín egyik menekülttáborában élő, 29 éves Raid Hazem követett el lőfegyveres merényletet csütörtök este Tel-Avivban, három ember halálát okozta, és néhány továbbit megsebesített. A tettes a helyszínről el tudott menekülni, de az izraeli biztonsági erők másnap rátaláltak egy jaffai mecset közelében, és tűzharcban lelőtték.

Kapcsolódó tartalom

Ezzel összefüggésben egy izraeli kommandó szombat hajnalban „terrorelhárító műveletet” hajtott végre Dzsenín városban, a szóban forgó menekülttáborban. A táborban a katonákat tűz alá vették, amit ők viszonoztak, és lelőttek legkevesebb egy fegyveres palesztint. Az izraelieknek nem esett bántódásuk – közölte a hadsereg.

Az Ynet izraeli hírportál arról is értesült, hogy a katonák a merénylő házát vették körbe, hogy őrizetbe vegyék rokonait.

A Wafa palesztin hírügynökség a Twitteren megosztott egy videofelvételt, amelyen lövések hallhatók. A palesztin egészségügyi minisztérium közlése szerint az akcióban egy palesztin meghalt, és legkevesebb öt megsebesült.

Az Iszlám Dzsihád szélsőséges palesztin szervezet azt állította, hogy a lelőtt férfi az ő emberük volt. A tel-avivi merénylő a Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálat közlése szerint nem tartozott egyik palesztin terrorszervezethez sem, nem voltak korábban biztonsági kihágásai, soha nem vették őrizetbe.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még