logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Halálra gázolt egy 18 napos csecsemőt, majd elmenekült a helyszínről

| Szerző: hirado.hu
Elítélték azt a sofőrt, aki elgázolt egy babakocsit megölve a benne fekvő 18 napos csecsemőt az Egyesült Királyságban. A férfi ezután elszaladt a helyszínről. A tavaly történt tragédia után most elítélték a vétkes sofőrt.

 

Elítélték azt az autóst, aki megölt egy 18 napos csecsemőt, miután felhajtott a járdára tavaly áprilisban – írta a BBC.

Hat és fél év börtönbüntetésre ítélték azt a sofőrt, aki egy évvel ezelőtt elütött egy 18 napos kisbabát, akit szülei egy babakocsiban toltak a járdán az angliai Brownhillsben. A férfi ezután elmenekült a helyszínről, egy járókelőnek pedig azt mondta, hogy megölt egy kisbabát. A 35 éves férfi mellett az anyósülésen egy tizenéves utas ült.

Az újszülött édesanyját olyan mértékű trauma érte, hogy kezdetben észre sem vette, hogy a balesetben eltört a kulcscsontja.

James Curtis ügyész elmondta, hogy Davis veszélyes manővert hajtott végre egy kanyar során, amiben kisodródott és nekiment egy szembejövő autónak. Ezután a jármű ismét kitért a sávjából, felhajtott a járdára ahol nekicsapódott a babakocsinak.

James Davis vezetési stílusát a bíróságon meglehetősen rossznak és veszélyesnek minősítették. A vádlott beismerte, hogy a baleset előtt gyorsabban hajtott, azonban szerinte a baleset idején már betartotta a sebességkorlátozást.

Davis a bíróságon azt mondta, hogy elájult és nem emlékszik az ütközésre. Az ügyészség szerint azonban a férfi teljesen egészséges.

Hat és fél év börtönbüntetésre ítélték, a büntetés felének a letöltése után kérheti a feltételes szabadlábra helyezését, valamint hét évre és három hónapra eltiltották a járművezetéstől. Davist korábban tizenegy alkalommal állították bíróság elé 35 bűncselekmény elkövetése miatt, többek között biztosítás nélküli és ittas vezetés miatt.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még