logo

Műsorújság

Rendkívüli

Bombafenyegetés miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szankciókat vezet be Oroszország ellen Montenegró

Szankciókat vezet be Oroszország ellen Montenegró annak következményeként, hogy Oroszország megszállta Ukrajnát – jelentette be Dritan Abazovic megbízott miniszterelnök pénteken a közösségi médiában.

Mint mondta: a podgoricai kormány megszorító intézkedéseket vezetett be Oroszország Ukrajna elleni háborús agressziója nyomán. A megbízott kormányfő ugyanakkor nem közölte, hogy pontosan mik is ezek az intézkedések.

A montenegrói tengerparton nyaraló turisták jelentős része eddig Oroszországból érkezett, a tengerparton épült és épülő szállodák nagy része orosz tulajdonú vagy résztulajdonú, emellett tavaly Oroszország volt a legnagyobb külföldi befektető Montenegróban mintegy 164 millió euróval, ami a teljes külföldi befektetések majdnem egyötödét jelentette.

A szankciók azt jelenthetik, hogy ezek a befektetések is elapadnak, illetve a várakozások szerint az ukrajnai háború, valamint az Oroszország elleni európai szankciók miatt orosz turisták sem látogatnak az Adriai-tenger partjára az idén. A kimutatások szerint tavaly az idegenforgalom több mint 20 százalékát az Ukrajnából és Oroszországból érkező vendégek tették ki.

Montenegró csütörtökön négy, márciusban pedig egy orosz diplomatát utasított ki az országból a “diplomáciai normák megsértése” miatt. Emellett a podgoricai kormány azt is bejelentette, hogy csatlakozik az Oroszország elleni uniós szankciókhoz, és felfüggesztette az Oroszországba irányuló és onnan érkező légi forgalmat.

Ajánljuk még