logo

Műsorújság

Rendkívüli

Bombafenyegetés miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Közel félszáz lengyel diplomatát utasítottak ki Oroszországból

Az orosz diplomaták lengyelországi kiutasítására válaszul Moszkva 45 lengyel, továbbá két bolgár diplomatát nyilvánított nemkívánatos személynek - jelentette be pénteken az orosz külügyminisztérium.

A kiutasított diplomatáknak április 13-ig el kell hagyniuk Oroszországot.

A tárca közleménye szerint “válaszul Lengyelország barátságtalan intézkedéseire, az orosz diplomaták kiutasítására, a kölcsönösség elve alapján a lengyel nagykövetség és az irkutszki, kalinyingrádi és szentpétervári lengyel főkonzulátusok 45 alkalmazottját nemkívánatos személynek nyilvánítják”.

Az erről szóló jegyzéket átadták az oroszországi lengyel nagykövetnek” – áll a közleményben.
A dokumentumban hangsúlyozták, az orosz diplomaták kiutasítása azt mutatja, hogy Varsó végleg le akarja rombolni kapcsolatait Moszkvával.

Kapcsolódó tartalom

Kiutasítottak két bolgár diplomatát is Oroszországból. A lépés megtorlás azért, mert Bulgária március elején két orosz diplomata távozását rendelte el.

Bulgária márciusban 12 orosz diplomatát, áprilisban pedig még egyet nyilvánított nemkívánatosnak, mert szerinte a diplomáciai státusukkal összeférhetetlen tevékenységet folytattak. Emellett visszahívta nagykövetét Moszkvából konzultációra a szófiai orosz nagykövet “nem diplomatikus, éles és durva” megjegyzései miatt.

Ajánljuk még