logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Japán újabb szankciók bevezetésére és az orosz szénimport csökkentésére készül

Japán az Oroszországból származó szén importjának csökkentését és újabb szankciók bevezetését tervezi Oroszországgal szemben Ukrajna megtámadása miatt – jelentette be pénteken Hagiuda Koicsi japán ipari miniszter.

Koicsi elmondta, hogy a szénimportot fokozatosan kezdik csökkenteni, és végül teljesen megszüntetik. Kisida Fumio japán miniszterelnök már korábban bejelentette az újabb szankciókat, és először nevezte az orosz hadsereg által elkövetett atrocitásokat háborús bűncselekménynek.

A kormányfő azt is elárulta, hogy Japán szorosan egyeztet a legfejlettebb ipari országokat tömörítő G7-országcsoport többi tagjával a további büntetőintézkedésekről.

Az Európai Unió csütörtökön hagyta jóvá az Oroszországgal szembeni szankciók ötödik csomagját, melyben a többek között augusztustól megtiltják szén behozatalát Oroszországból az unióba, egy sor további termék oroszországi exportját is leállítják, és további mintegy 200 ember ellen rendeltek el beutazási tilalmat és vagyonbefagyasztást, köztük Vlagyimir Putyin orosz elnök két lánya ellen is.

Ajánljuk még