logo

Műsorújság

Rendkívüli

Bombafenyegetés miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elhagyja az orosz piacot a Dr. Oetker

A Dr. Oetker német élelmiszergyártó arról döntött, hogy elhagyja az orosz piacot, és eladja belgorodi üzemét az orosz cégvezetésnek – írja a Handelsblatt a cég közleményére hivatkozva.

Korábban a Dr. Oetker már leállította az Oroszországba irányuló exportot, az ottani üzleti befektetéseket és marketingtevékenységet az Ukrajna elleni orosz háború miatt.

A Dr. Oetker egyebek között sütéshez, desszertekhez, tartósítószerekhez, fagyasztott pizzához való alapanyagok és keverékek gyártásával foglalkozik.

A cég 1993-ban kezdte meg működését Oroszországban egy müzliszeleteket gyártó vegyes vállalat megalapításával. Ugyanabban az évben megindult a fagyasztott pizza szállítása forgalmazókon keresztül, 1995-ben pedig az élelmiszerek szállítása Németországból. 2006 végén indult élelmiszergyártó üzemük Belgorodban.

A Dr. Oetker oroszországi cégének a bevétele tavaly 2,6 milliárd rubel (1 rubel=4,37 forint) volt, 6,3 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál, míg a nyeresége 7,3 százalékkal 313,4 millió rubelre nőtt.

Ajánljuk még