logo

Műsorújság

Rendkívüli

Bombafenyegetés miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Sberbank leállított minden külföldi devizaátutalást

Az orosz Sberbank leállított minden külföldi devizaátutalást az országhatáron túlra április 7. óta - tudatta orosz hírügynökségekkel a bank pénteken.

A Sberbank magyarázata szerint a tilalom a bankfiókokban és mobilalkalmazásokon történő átutalásokra vonatkozik. A döntésre a külföldi bankokban vezetett számlákkal végzett devizaügyletekre vonatkozó amerikai szankciók miatt került sor, amelyek mostantól léptek életbe.

Az április 6-tól végrehajtott átutalások a jutalékkal együtt teljes egészében visszakerülnek az ügyfél számlájára – mondta el a Sberbank egyik illetékese.

Kapcsolódó tartalom

Az amerikai hatóságok április 6-án jelentették be, hogy teljeskörű korlátozást vezetnek be a két legnagyobb orosz bankkal, a Sberbankkal és az Alfa-Bankkal szemben. A szankciók egyebek között megtiltják a két banknak pénzforgalom bonyolítását az amerikai pénzügyi rendszeren keresztül, valamint megtiltják amerikai állampolgároknak, hogy üzleteljenek a két bankkal.

A két bank elleni első korlátozó intézkedéseket február 24-én jelentették be az Ukrajna elleni orosz háborúval összefüggésben.

Ajánljuk még