logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Emeletenként csak egy lakás fér el a világ legkarcsúbb felhőkarcolójában

| Szerző: hirado.hu
A SHoP Architects által tervezett felhőkarcoló, amely Manhattan belvárosában található, 24:1-es magasság-szélesség arányával a világ legkarcsúbb felhőkarcolója.

A Steinway Tower magasság-szélesség aránya 24:1, így a fejlesztők szerint „a világ legkarcsúbb felhőkarcolója” – írja a CNN.

Az épület szupermagas, ugyanis eléri a 435 métert, – a szupermagas felhőkarcolóknak magassága 300 és 600 méter közöttinek kell lennie – és nagyon keskeny, mindössze 17,5 méter széles. Emeletenként csak egy lakás található.

Négyszázharmincöt méter magasságával a nyugati félteke egyik legmagasabb épülete is.

A manhattani belvárosi fejlesztés 60 lakást foglal magába a torony 84 emeletén és a szomszédos Steinway Hall épületben.

A Steinway torony mindössze 17,5 méter széles, így szuperkarcsú felhőkarcolónak is számít

A szuperkarcsú felhőkarcolók,  más néven ceruzatornyok az 1970-es években Hongkong látképének kiemelkedő elemeivé váltak. Azóta megjelentek több nagyvárosban is, mint például New Yorkban.

A 435 méter magas torony végső munkálatai a múlt héten fejeződtek be, így a fejlesztők bejelentették, hogy készen áll a lakók beköltözésére.

A Steinway Tower most nyitja meg kapuit az új lakók előtt, és bár az épület sziluettje vékony, az árak már kevésbé azok. A világ legvékonyabb felhőkarcolójában egy stúdiólakás ára  7,75 millió dollár – több, mint 2 és félmilliárd forintnak megfelelő összeg –, a penthouse ára, mely három emelet magas, ablakai pedig egyenesen a Central Parkra néznek, pedig meghaladja a 66 millió dollárt, azaz a 23 milliárd forintot.

Ajánljuk még