logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elon Musk lett a Twitter legnagyobb részvényese

A Twitter közösségi portált üzemeltető vállalat részvényei tovább emelkedtek a héten, miután Elon Musk, az elektromos gépkocsik gyártásáról híres Tesla cég vezérigazgatója megvásárolta a mikroblogot működtető közösségimédia-vállalat részvényeinek 9,2 százalékát – adta hírül a The Wall Street Journal.  

A mérsékelt jobboldali amerikai üzleti-politikai napilap online cikke szerint ezzel Elon Musk vált a Twitter legnagyobb részvényesévé. A lap szerint Musk csaknem 3 milliárd dollárt fizetett a részvényekért.
A vállalat kedden azt is bejelentette, hogy a Tesla vezérigazgatója helyet kap a Twitter igazgatótanácsának tagjai között.

Amerikai sajtójelentések szerint Musk a mikroblog-szolgáltató munkája minőségének javítását ígérte. „Az elkövetkező hónapokban jelentősen javÍtani szeretném a Twittert” – fogalmazott a Twitteren Elon Musk, aki nemrégiben bírálta a platformot, mert szerinte nem teszi lehetővé a szólásszabadságot. Egyben azt sejttette, hogy visszaállítják Donald Trump volt elnök Twitter-fiókját.

A Twitter 2020-ban kitiltotta Donald Trumpot.

Ajánljuk még