logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt a jósvafői barlangban eltűnt búvár

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szörnyűség a hegyekben – tragédiával végződött az ötfős család túrája

| Szerző: hirado.hu
Tragédiával végződött egy ötfős brit család ausztráliai vakációja: a Kék-hegység egyik népszerű útvonalán túráztak, amikor a lezúduló sziklák maguk alá temették a családot. A szerencsétlenséget csak az egyik gyerek élte túl. Az esőzések földcsuszamlásokat okoztak a környéken, de az ösvény nem volt lezárva, a hatóságok nemrég megvizsgálták és biztonságosnak ítélték – számolt be róla az M1 Híradó.

A mentőegységek helikopterrel közelítették meg a baleset helyszínét: rendkívül erős szélben, csörlő segítségével ereszkedtek a mélybe. A mentőszolgálat vezetője szerint veszélyes és ingatag terep fogadta őket.

Rendkívül szívszorító, különösen akkor, ha gyermekeket is érintettek, ezért van a csapatban lelkész és más segítő is, hogy támogassák az embereinket, mert ami történt, nagyon nyomasztó” – nyilatkozta Stewart Clarke.

A brit család hétfőn indult túrázni Ausztrália legnépszerűbb nemzeti parkjában, az Új-Dél Wales-i Kék-hegységben, a Wentworth-vízeséshez tartottak, amikor a földcsuszamlás miatt lezuhanó sziklák maguk alá temették az apát és kilenc éves kisfiát: ők azonnal meghaltak. Az anya és tizenéves fia súlyosan megsérültek, válságos állapotban szállították őket kórházba. A család ötödik tagja, egy 15 éves lány nem sérült meg, sokkos állapotban van, megfigyelés alatt tartják.

Ajánljuk még