logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kim Dzsongun húga Dél-Koreának: Ez nem puszta fenyegetés

Észak-Korea atomcsapással fenyegette meg Dél-Koreát, ha az megtámadná.

„Ez nem puszta fenyegetés” – jelentette ki az Észak-Koreát irányító kommunista Koreai Munkapártban magas tisztséget betöltő Kim Jo Dzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető húga kedden.

Kim Jo Dzsong – akit a KCNA állami hírügynökség idézett – hangsúlyozta, hogy ez lenne Phenjan válasza Dél-Korea esetleges katonai akciójára. Mint mondta, Szöul elkerülheti ezt a sorsot, ha feladja egy atomfegyverekkel rendelkező állam elleni megelőző csapással kapcsolatos „ábrándozásait”.

Szo Vuk dél-koreai védelmi miniszter pénteken arról beszélt, hogy országa különböző, jelentősen megnövelt hatótávolságú és erejű rakétatípusokkal rendelkezik, amelyek képesek nagy pontossággal, gyorsan eltalálni bármely célpontot Észak-Koreában. A tárcavezető hozzátette: a minisztérium minden segítséget megad a hadseregnek, hogy elsöprő választ tudjon adni Phenjan rakétafenyegetésére. A miniszter beszédében ellenségnek nevezte Észak-Koreát.

Kim Jo Dzsong nagyon nagy hibának nevezte a dél-koreai miniszter nyilatkozatát. Mindemellett hangsúlyozta, hogy Phenjan elutasítja a háborút, amely romokká változtatná a Koreai-félszigetet és nem tartja fő ellenségének Dél-Koreát. Amennyiben Dél-Korea valamely okból mégis a Szo Vuk által „hirdetett katonai megelőző csapás” útját választaná, mindez megváltozhat és Dél-Korea válhat célponttá – tette hozzá.

Észak-Korea az idén már több alkalommal tesztelt nagy hatótávolságú ballisztikus rakétákat. Washington és Szöul is attól tart, hogy a megrekedt nukleáris leszerelési tárgyalások közepette a kommunista állam ismét elkezdheti atomfegyverek tesztelését, amivel 2017-ben felhagyott.

Ajánljuk még