logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb holttestek kerültek elő a Kijev melletti Bucsában

Újabb holttestek kerültek elő az ukrán főváros, Kijev melletti Bucsában, hétfői ukrán médiajelentések szerint már 340 holttestet találtak.

Az Ukrajinszka Pravda című helyi hírportál egy temetkezési szolgáltatóra hivatkozva azt írta, hogy vasárnap késő estig 330-340 holttestet gyűjtöttek össze. A beszámoló szerint további tetemek után folyik a kutatás, egyes holttesteket hátsó udvarokban temettek el.

Az orosz csapatok kivonulása után megtalált holttestekről készült fényképfelvételek nemzetközi felháborodást váltottak ki. Ukrajna az orosz csapatokat okolja a történtekért.

Moszkva tagadja a vádat. A berlini orosz nagykövetség a kijevi rezsim által a nyugati média számára rendezett színjátékról beszélt.

Az ukrán ügyészség bejelentette: a holttesteket igazságügyi orvosszakértők fogják megvizsgálni, hogy fény derüljön a bűncselekmény hátterére.

Nyolc ember meghalt és 34 megsebesült az orosz erők vasárnapi tűzérségi támadásában a dél-ukrajnai Ocsakivban és Mikolajivban – közölte hétfőn az ukrán ügyészség.

„Az ellenséges ágyúzás következtében Ocsakiv hét lakosa meghalt, 20 másik pedig megsebesült. Mikolajivban egy ember meghalt, 14 másik megsebesült, köztük egy gyerek” – derült ki a tájékoztatásból.

Az ügyészség szerint az orosz erők lövedékei lakóházakat és polgári közösségi létesítményeket, valamint járműveket rongáltak meg.

Az Odessza, Ukrajna legnagyobb kikötője felé vezető úton fekvő Mikolajiv lakossága a háború előtt 475 000 fő volt. A Fekete-tenger partján lévő Ocsakivnek 15 ezer lakosa van, a település egyike a február 24-i orosz támadás első célpontjainak.

Ajánljuk még