logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Recesszióba taszítaná Európát az orosz energiaembargó

Recesszióba kerülne az európai és a német gazdaság az oroszországi energiaimport leállítása esetén a német bankszövetség, a Bundesverband deutscher Banken (BdB) elnöke, a Deutsche Bank igazgatója szerint.

Christian Sewing egy hétfői videókonferencián annak a véleményének adott hangot, hogy recesszióval fenyegeti a német és az európai gazdaságot az orosz energiaimport leállása.

„Érzelmileg meg lehet ugyan érteni minden embargóra vonatkozó felhívást” – mondta, rámutatva egyúttal, hogy „ha erre kerülne sor, az nagy valószínűséggel a német gazdaságot és minden bizonnyal az európai gazdaságot is recesszióba taszítaná, amelynek aztán hosszú távú következményei lennének.”

Kapcsolódó tartalom

Ezért „kiegyensúlyozott és jól átgondolt döntésre van szükség” – tette hozzá Sewing. „Nem szabad figyelmen kívül hagyni egy ilyen lépés hosszú távú következményeit” – figyelmeztetett. Sewing szerint az oroszországi gáz- és olajszállítások leállása esetén aligha lehetne elkerülni a recessziót Németországban.

Az exportorientált német gazdaság viszonylag nagy mértékben függ az Oroszországból származó energiától. Az ukrajnai háború kitörése előtt például Németország földgázszükségletének több mint felét Oroszországból fedezte.

Ajánljuk még