logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Katonai orvosokat küldtek Sanghajba a teljes lakosság tesztelésére

Katonai orvosokat és egészségügyi dolgozókat küldött Sanghajba a kínai hadsereg a város mintegy 25 milliós lakosságának koronavírus-tesztelésére – jelentette hétfőn internetes kiadásában a Global Times című kínai lap.

 

A kínai hadsereg vasárnap jelentette be, hogy több mint kétezer egészségügyi dolgozót küld a városba, akik a tesztelés mellett az orvosi ellátásban is segítséget nyújtanak.

Sanghajban hétfőn kezdik meg a teljes lakosság tesztelését a jelenlegi, a koronavírus gyorsan terjedő omikron variánsa okozta járványhullám összes esetének kiszűrésére. A tömeges tesztelési akciót 36 óra alatt kívánják teljesíteni.

Sanghajt a múlt hét elejétől kezdve két szakaszban lezárták a vírus terjedésének megfékezésére. Jelenleg a lezárások második szakaszában, a Huangpu-folyótól nyugatra található városrészekben van érvényben vesztegzár, amelyet a tervek szerint kedden oldanak fel.

Az első szakaszban lezárt, a folyótól keletre és délre fekvő területek teljes lezárását ugyan pénteken feloldották, ám azokban a lakónegyedekben, ahol eseteket azonosítottak, 14 napos vesztegzár intézkedés alkalmazásáról döntöttek, egységesen március 28-ai kezdődátummal.

A sanghaji egészségügyi hatóságok hétfőn 425 újabb megbetegedést, és 8581 új, panaszmentes fertőzöttet jelentettek. Ez a legmagasabb napi esetszám volt a mostani járványhullám során. A városban azonosított Covid-fertőzöttek száma ezzel 60 ezer fölé emelkedett.

A város megsegítésére Kína több tartományából küldtek egészségügyi dolgozókat, akiknek a száma megközelíti a tízezret.

A sanghaji kormányzat a múlt héten elismerte, hogy nem volt megfelelően felkészülve az újabb járványhullámra, és nem tudott kielégítően gondoskodni a lezárt területeken élők szükségleteiről.

A múlt hét során a lezárt területeken élők akadozó élelmiszerellátásra, illetve élelmiszerhiányra, a központi karanténban elkülönített, tünetmentes vagy enyhe tünetekkel rendelkező fertőzöttek pedig rossz körülményekre panaszkodtak.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még