logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hajtóvadászat! Több ámokfutót keres a rendőrség, hatan meghaltak

| Szerző: hirado.hu
A legújabb fejlemények szerint legalább ketten követhették el a szombat éjjeli hat halálos áldozatot és tizenkét sebesültet követelő fegyveres támadást a kaliforniai Sacramentóban. A rendőrségnek továbbra sem sikerült azonosítania a merénylőket, akik után továbbra is nagy erőkkel nyomoz.

 

Jelenleg elmondható, hogy három férfi és három nő vesztette életét a helyszínen, tizenkét másik személy megsérült. A szemtanúk beszámolói alapján több mint valószínű, hogy több elkövetővel van dolgunk. Tudjuk, hogy a lövéseket megelőzően összetűzés alakult ki a helyszínen, ahol a lövöldözés után egy lopott lőfegyvert is megtaláltunk” – közölte vasárnak Kathy Lester sacramentói rendőrfőnök.

Kapcsolódó tartalom

Két szemtanú elmondta, hogy egyszerre 75–100 lövés dördülhetett el automata fegyverekből gyors egymásutánban. Sokan azonnal a földre estek, míg mások sikoltozva rohantak el a környékről és a közeli sikátorokban húzódtak meg.

Az elkövetők valószínűleg gyalogszerrel menekülhettek el, autó hangját egyáltalán nem lehetett hallani. A rendőrök csak pár perccel később érkeztek meg, őket követték a mentők, akik először a földön fekvőket próbálták meg ellátni.

A támadásban egy 38 éves férfi, Sergio Harris is életét vesztette.

A felesége, Leticia Fields, miután megtudta, hogy a férje meghalt, teljesen összetört.

„Ma este sok ártatlan ember vesztette életét, köztük a férjem is. Nem tudom, mit lehetne ilyenkor mondani. A 11 éves kislányunk még nem tudja, képtelen vagyok rá, hogy elmagyarázzam neki. A két másik kicsire még gondolni sem merek” – mondta a könnyeivel küszködve Leticia Fields.

A mentők végül a helyszínről öt embert szállítottak azonnal a legközelebbi kórházba, jelenleg súlyos állapotban vannak.

Kapcsolódó tartalom

Gavin Newsom, Kalifornia állam kormányzója reagált a történtekre:

„Szomorú, hogy ismét gyászolnunk kell a fegyveres erőszak egy újabb szörnyű tettének áldozatait. Őszinte részvétem a családoknak és a barátoknak, akiket a tragédia érintett. A fegyveres erőszak továbbra is válságot okoz az országban, valahogy véget kell vetünk a vérengzésnek” – közölte Newsom.

Hasonló véleményt fogalmazott meg Sacramento polgármestere, Darrell Steinberg is, aki azt mondta,

hogy a fegyveres erőszak egy járvány, amellyel foglalkozni kell.

Hány tragédiának kell még történnie ahhoz, hogy elkezdjük gyógyítani ezt betegséget? Mert ez az, amikor elfogadjuk, hogy az emberek bármikor hozzáférhetnek pusztító fegyverekhez, és válogatás nélkül használhatják azokat” – mondta Steinberg.

A sacramentói rendőrség közölte, hogy megerősíti a rendőri jelenlétet a belvárosban. A tavaly a San Jose-i vasúti pályaudvar közelében történt, nyolc halálos áldozatot követelő merénylet óta ez volt a legsúlyosabb tömeges lövöldözés Észak-Kaliforniában.

A címlapfotón sacramentói lövöldözés helyszíne (Forrás: Twitter)

Ajánljuk még