logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Élő adásban hívta fel a gyerekeit a meteorológus, hogy figyelmeztesse őket a tornádóra

| Szerző: hirado.hu
Közelgő tornádóról számolt be a televízió nézőinek Doug Kammerer, az NBC Washington csatorna meteorológusa, azonban amint meglátta, hogy a saját otthonát is veszélyezteti a vihar, rövid időre leállította az élő adást, hogy felhívja a gyerekeit, és figyelmeztesse őket.

Doug Kammerer, az NBC Washington meteorológusa az élő adás közepén hívta fel a gyerekeit, hogy figyelmeztesse őket egy közelgő tornádóra, amely egyenesen marylandi otthonuk felé tart – írja az NBC News.

A meteorológus mögött lévő térkép élőben mutatta a tornádó útját, Kammer kinagyította az utcaképet, és észrevette, hogy a veszélyzóna közvetlenül a háza felett van, ezért sürgősen felhívta a fiát.

Most elég közelről követem ezt. Ez az otthonom felett fog elmenni, vagyis nagyon közel a házamhoz” – mondta Kammer, miközben megmutatta a térképen, hogy a marylandi Chevy Chase városa tornádóriasztás alatt áll.

Figyelmeztetnem kell a gyerekeimet. Tudom, mit csinálnak most, valószínűleg online játszanak, és nem látják az adást” – mondta a szakértő a nézőknek, miközben elkezdte hívni a fiát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

NBC4 Washington (@nbcwashington) által megosztott bejegyzés

„Ott vagy haver? Rendben, arra kérlek, hogy menjetek le a pincébe. Tornádó figyelmeztetést kaptunk” – utasítja higgadtan Kammer a fiát, majd arra kéri, hogy testvérével együtt várjanak az alagsorban.

„Menjetek le a pincébe, és várjatok 10-15 percet” – mondta, mielőtt letette a telefont, és folytatta az adást.

Az adás, és a tornádóveszély után a meteorológus elmondta, hogy nagyon ideges volt, és nagyon meg volt ijedve, éppen emiatt különösen nehéz volt nyugodtnak maradnia a kamerák előtt.

„Ez volt az első alkalom, hogy élőben kellett hívnom őket. A feleségem nem volt otthon, így a gyerekeim egyedül voltak, és tudtam, hogy nem fognak odafigyelni. Szerencsére mindannyian biztonságban voltunk, és senki sem sérült meg a viharban” – mondta.

A tornádó csütörtökön este érte el a várost, melyet az országos meteorológiai szolgálat is megerősített.

Ajánljuk még