logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hollandia 200 központi kormányhivatalában 19 fokra csökken az átlaghőmérséklet

| Szerző: hirado.hu
Mark Rutte kormánya példát akar mutatni mindenkinek, hogyan használják hatékonyabban az energiát, sok pénzt megtakarítva ezzel. A kabinet a háztartásoknak is azt tanácsolja, hogy állítsák 19 fokra a termosztátot napközben, éjszaka pedig 15-re.

Rob Jetten klímaügyi és Hugo de Jonge lakásügyi és területrendezési miniszter Delftben nagyszabású energiatakarékossági kampányt indított, amelynek célja, hogy az energiatakarékossággal kapcsolatos gyakorlati tanácsokat adjon a háztartásoknak és a vállalkozásoknak.

Kevesebb fűtés, kevesebb klímahasználat, rövidebb zuhanyozás, csökkenő energiafüggőség – mondja a holland kormány

Jetten úgy fogalmazott, hogy „az energiatakarékosság az elmúlt években nem kapta meg azt a figyelmet, amit megérdemelt volna. Ezen szeretnénk változtatni. A program jót tesz a pénztárcának és az éghajlatnak, valamint enyhíti függőségünket az Oroszországból érkező gáztól”.

A kampányban szóba kerül a termosztát átállítása, a nyári hűtés problémája, valamint a rövidebb ideig tartó zuhanyozás. Első lépésként a kormányhivatalokban a termosztátot az eddigi átlagosan 21 helyett 19 fokra állítják át, és nyáron is csökkentik a klímahasználatot. A háztartásoknak azt tanácsolják, hogy

az otthoni hőmérsékletet nappal 19 fokra, éjszaka pedig 15 fokra állítsák be.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még