logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Napokon belül bejelenthetik az Audi és a Porsche érkezését a Forma–1-be

Az Audi és a Porsche márka tulajdonosa, a Volkswagen konszern jövő héten várhatóan zöld jelzést ad a két márkának a Forma–1-es belépésre – számolt be a Business Insider az ügylet részleteit ismerő két forrásra hivatkozva. A német gyártók a hírek szerint a Red Bull, illetve a McLaren motorpartnerei lehetnek 2025-től.

Az egyik forrás elmondta: a szándék hivatalos bejelentésére az érintettek jövő heti találkozóját követően kerülhet sor. Másikuk hozzátette: „jó esély mutatkozik a pozitív döntésre”.

A Volkswagen egyelőre nem kívánta kommentálni a sajtóhírt.

A szaksajtóban már jó ideje téma, hogy

az Audi és a Porsche partneri megállapodást köt valamelyik Forma–1-es csapattal, ami a legvalószínűbb módja annak, hogy részt vegyenek a világ legrangosabb autós versenysorozatában.

Az Audi és a McLaren tavaly cáfolta azokat az értesüléseket, melyek szerint partneri megállapodást kötöttek volna. Azt viszont hozzátették, hogy tárgyalnak egymással, és a döntést az idei évre ígérték. Egyes források szerint az Audi nagyságrendileg 500 millió eurós „belépési pénzt” ajánlott az McLarennek.

Eközben a Porsche pár év múlva a Red Bull-lal szeretne hosszú távú megállapodást kötni.

A Volkswagen eddig még nem szerepelt a Forma–1-ben, de a Red Bull márkával már dolgozott együtt, például a rali-világbajnokságon. Az F1-es vb-címvédő Max Verstappen 2014-ben a Volkswagen kétliteres motorjával második helyen végzett a Forma–3 Európa-bajnoki sorozatban. Egy bennfentes még novemberben annyit árult el, hogy a Volkswagen szerepvállalása elsősorban azon múlik, hogy a Forma–1 teljesíti-e azt a tervét, mely szerint 2026-ra áttér a javarészt szintetikus üzemanyagok használatára.

Az érintett csapatok közül a McLaren partnere jelenleg a Mercedes, míg a Red Bull a Honda erőforrását használja.

Ajánljuk még