logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Közel másfél millió forint értékben kelt el egy Pokémon kártya

| Szerző: hirado.hu
Charmander legfejlettebb alakjáról készült, első kiadású, tökéletes állapotban lévő kártya 420 ezer dollárért, azaz több mint 140 millió forint értékben kelt el, egy aukciósház árverésén.

A PWCC Aukciósház márciusi aukcióján egy 1999-es Charizard Pokémon kártya rekordáron, 420 000 dollárért kelt el, ami a legtöbb, amit valaha Charizard kártyáért fizettek, és a harmadik legmagasabb ismert ár, amit valaha Pokémon kártyáért fizettek– írja a CNN.

Mitől ennyire különleges az 1999-es darab?


Ami a kártyát olyan egyedivé teszi, az a tökéletes PSA (Professional Sports Authenticator) 10 Gem Mint minősítés, ami azt jelzi, hogy a kártya vadonatúj, makulátlan állapotban van. Míg ebből a kártyából 3000 példányt nyújtottak be osztályozásra, közülük csak 121 kapott ilyen státuszt – közölte a PWCC.

Ez egy olyan kártya, amelynél a kereslet továbbra is felülmúlja a kínálatot” – mondta Jesse Craig, a PWCC üzletfejlesztési igazgatója a CNN-nek.

A hónap elején egy másik kártya ugyanabból a Charizard-készletből, szintén PSA 10 Gem Mint minősítéssel, 336 000 dollárért – közel 125 millió forintért – kelt el egy aukción.

Februárban egy 1999-es holografikus Illustrator Pikachu Pokémon kártyát – egyet a kevesebb, mint 40 példányból – 900 000 dollárért adtak el. Ezzel ez minden idők legdrágább Pokémon kártyája, mely minden rekordot megdöntött.

Ajánljuk még