logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nincs túlélője a kínai repülőgép katasztrófának

Megerősítették a kínai hatóságok szombaton, hogy senki nem élte túl a dél-kínai Kuanghszi tartományban hétfőn lezuhant belföldi utasszállító repülőgép katasztrófáját.

A China Eastern kínai légitársaság gépének fedélzetén tartózkodó 132 ember közül 120-at már azonosítottak.

A hatóságok közölték, hogy a vizsgálatok során nem találták robbanóanyag nyomait a Boeing 737-800-as típusú gép roncsain. Az egyik feketedobozt szerdán megrongálódott állapotban megtalálták a becsapódás helyszínén, a másikat még keresik.

Kapcsolódó tartalom

A gép Kunmingból Kantonba (Kuangcsou) tartott. A kevesebb mint kétórás útidejű járaton közlekedő gépet a felszállás után egy órával érte baleset. Rendkívül szokatlan módon több mint 8 ezer méteres magasságból kezdett hirtelen zuhanni. Rövid ideig úgy tűnt, sikerült megállítani a zuhanást, de aztán pár perc múlva megszakadt a kapcsolata a földi irányítóközponttal, és egy erdős területen a földbe csapódott.

A China Eastern légitársaság a balesetet követően felfüggesztette az összes Boeing 737-800-as típusú gépének közlekedését. Az ország három legnagyobb légitársasága közé tartozó China Eastern több mint hatszáz gépből álló flottájának ezzel közel húsz százalékát vonták ki ideiglenesen a forgalomból.

A légitársaság közlése szerint a balesetet szenvedett repülőgépet 2015 júniusában állították üzembe, és azóta szigorú technikai elírásoknak megfelelően tartották karban, a felszállást megelőzően a gép megfelelt a repüléshez szükséges követelményeknek.

Ajánljuk még