logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor a NATO-csúcsról: Sikerült érvényesítenünk a magyar nemzeti érdekeket!

| Szerző: hirado.hu
A miniszterelnök közösségi oldalán közzétett videójában számolt be az eseményekről: Magyarország nem küld katonákat Ukrajnába, elfogadták, hogy fegyvereket sem küldünk, sőt Magyarország területén keresztül sem haladhatnak fegyverek Ukrajna területére. A NATO továbbá úgy döntött, nem lesz légtérzár Ukrajna fölött.

A kormányfő elmondta: Befejeződött a NATO-csúcs, ahol a magyar álláspontot és a magyar nemzeti érdekeket sikerült érvényesítniük.

„Magyarország nem küld katonákat Ukrajnába, elfogadták, hogy fegyvereket sem küldünk, sőt Magyarország területén keresztül sem haladhatnak fegyverek Ukrajna területére”

– fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette: „Ezt azért tudtuk elfogadtatni, mert a NATO-nak az lett a közös álláspontja, hogy a legfontosabb közös NATO-cél az, hogy a háború semmiképpen se lépje túl Ukrajna határait,

ezért elvetettük a légtérzár gondolatát is.”

Kapcsolódó tartalom

Orbán Viktor elmondta, hogy egy Ukrajna feletti légtérzár azonos lenne a légiháborúval, de ez nem fog megtörténni. A kormányfő szerint ez jó hír Magyarország számára.

Ismertette, hogy döntés született az Ukrajnával szomszédos országok megerősítéséről is: védelmi célzattal NATO-erők települnek Magyarország, Szlovákia, Románia és Lengyelország területére egyaránt. A csapatok „a Magyar Honvédséggel együtt fogják garantálni Magyarország és a magyar emberek békéjét, biztonságát” – zárta üzenetét Orbán Viktor.

Ajánljuk még