logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Robbanások rázták meg Kijevet, több épületben tűz ütött ki

| Szerző: hirado.hu
Robbanások rázták meg kijevet szerdán hajnalban. Ukrán közlés szerint több épület kigyulladt a sortüzek miatt a főváros két kerületében, négy ember megsérült.

Lakóházakat, egy bevásárlóközpontot és egy épületet rongáltak meg az orosz erők Kijev Szvjatosinszkij és Sevcsenkivszkij kerületében, négy ember megsérült – adta hírül az Ukrinform.

Lakóházak, egy bevásárlóközpont és egy épület került sortűz alá. Az épületekben kiütő tüzeket eloltották, senki sem sérült meg. A bevásárlóközpont és két magánház helyiségei megrongálódtak” – közölte a Szvjatosinszkij kerületben kialakult veszélyhelyzetről a kijevi városi állami adminisztráció a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A Sevcsenkivszkij kerületben délelőtt keletkezett tűz. A tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoznak.

Több magánház és egy épület gyulladt ki. Négy ember megsérült. Az áldozatokról és a pusztítás jellegéről szóló információk tisztázása folyamatban van” – áll a közigazgatás közleményében.

Mindeközben a CNN arról számolt be, hogy az ukrán ellentámadás Kijevtől északra és nyugatra előrehaladást ért el. A hírcsatorna szerint ez veszélyezteti a főváros bekerítésére irányuló orosz erőfeszítéseket, és fenyegeti az orosz erők előretolt egységeinek utánpótlását.

A címlapfotó illusztráció. 

Ajánljuk még