logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt a jósvafői barlangban eltűnt búvár

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Visszaküldi diplomatáit Kijevbe Szlovénia

Janez Jansa szlovén miniszterelnök néhány nappal meglepetésszerű kijevi útja után vasárnap bejelentette, hogy országának diplomatái visszatérnek az ukrán fővárosba.

Az ukrán válságról szóló egész napos hírfolyamunkat ide kattintva olvashatja.

Ukrajnának közvetlen diplomáciai támogatásra van szüksége, és Szlovénia diplomatái hamarosan visszatérnek Kijevbe – közölte Jansa a Twitter-oldalán.

Azon dolgozunk, hogy az Európai Unió ugyanezt tegye” – tette hozzá. Azt is írta, hogy a visszatérő diplomaták önként jelentkeznek a feladatra.

Szlovénia nagykövete és további nagykövetségi alkalmazottak, akik a háború kitörésekor sok más ország diplomatájával együtt elhagyták Kijevet, a szlovén televízió beszámolója szerint a héten visszatérnek a városba.

Jansa kedden utazott Kijevbe Mateusz Morawiecki lengyel és Petr Fiala cseh miniszterelnök kollégáival, valamint Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök-helyettessel együtt. Találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és Denisz Smihal miniszterelnökkel, és bizonyságot tettek Ukrajna iránti szolidaritásukról az orosz támadás nyomán – írta beszámolójában a dpa német hírügynökség.

Ajánljuk még