logo

Műsorújság

Rendkívüli

Bombafenyegetés miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Nem hagyjuk, hogy belesodorjanak minket ebbe a háborúba!

| Szerző: hirado.hu
A miniszterelnök közösségi oldalán közzétett videóüzenetében erősítette meg, hogy Magyarország nem sodródik háborúba.

 

A miniszterelnök közösségi oldalán megjelent videójában elmondta, hogy egyeztetett az Európai Tanács elnökével. Mint fogalmazott: „Az előző hét sem volt könnyű, ez a hét azonban még annál is nehezebb lesz.”

„Veszélyes javaslatok vannak a NATO asztalán.

Vannak tagállamok, amelyek ismét felvetették, hogy légtérzárat hozzunk létre Ukrajna felett” – ismertette a helyzetet Orbán Viktor, majd hozzátette: „A NATO azonban egy védelmi szövetség. Arra képesek és alkalmasak vagyunk, sőt, az kötelességünk is, hogy egymást megvédjük, de a NATO területén kívül katonai akciókba bonyolódni nem dolga a NATO-nak.”

Kapcsolódó tartalom

Orbán Viktor kijelentette: „Magyarország álláspontja világos:

sem katonát, sem fegyvert nem akarunk küldeni a NATO területén túlra.”

A miniszterelnök elmondta azt is, hogy egy másik ügy, amellyel meg kell birkózni, az az orosz gáz- és olajellátás kérdése. Mint mondta, tíz nappal ezelőtt ebben a kérdésben megállapodás született, legalábbis tíz nap erejéig.

Magyarország egyértelműen azt képviselte, hogy a szankciókat nem lehet kiterjeszteni az orosz gáz- és olajbehozatalra, mert az hazánk és néhány más uniós tagállam számára is elviselhetetlenül nagy terhet jelentene. „Jobban fájna nekünk, mint Oroszországnak, akit a szankciót egyébként céloznak” – fogalmazott.

„Közösen néhány országgal fellépünk, és ismét meg fogjuk védeni Magyarország energiaellátását, és az ország működésének biztonságát

– biztosított a miniszterelnök.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még