logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az amerikai kormány 127,5 millió dollárt fizet egy véres iskolai ámokfutás áldozatainak

| Szerző: hirado.hu
Az amerikai állam 127,5 millió dollárt fizet a 2018-as floridai iskolai mészárlás sebesült áldozatainak, illetve a halálos áldozatok családjának – jelentette be az igazságügyi minisztérium helyi idő szerint szerdán.

A peren kívüli megállapodással 40 polgári peres eljárás végére tesznek pontot. Az igazságügyi tárca leszögezte:

a kártérítés fizetése nem jelenti azt, hogy elismernék az állami szervek felelősségét az ügyben.

A floridai Parkland város egyik középiskolájában 2018 februárjában egy korábban kicsapott diák, a 19 éves Nikolas Cruz lövöldözni kezdett, 17 embert megölt és 15-öt súlyosan megsebesített. Cruz tavaly elismerte bűnösségét, az ügyészek már jelezték azt a szándékukat, hogy halálbüntetés kiszabását kérik rá.

A hatóságok fellépését annak idején számos bírálat érte. Az iskola területén a támadáskor voltak ugyan rendőrök, de a félautomata fegyverrel lövöldöző ámokfutót sokak szerint nem sikerült időben megfékezniük. A Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI) pedig azért érték bírálatok, mert nem tett lépéseket Cruz szemmel tartására, pedig több héttel a támadás előtt lakossági figyelmeztetéseket kapott arra, hogy az eltanácsolt diák fegyvereket szerzett be, és támadásra készül egy iskolában.

A címlapfotón a floridai Parkland város egyik középiskolájában 2018 februárjában történt lövöldözés áldozatainak temetése (Forrás: MTI/EPA)

Ajánljuk még