logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Sztrják miatt lehetnek fennakadások több német reptéren

Számos járatot töröltek kedd reggel a németországi Frankfurt repülőterén, mivel a biztonsági személyzet sztrájkba lépett. Hamburgban, Stuttgartban és Karlsruhe/Baden-Baden repterén is beszüntetik a munkát.

A legnagyobb németországi légikikötőben a teher- és utasbiztonsági dolgozók hajnali 2 órakor kezdték meg a munkabeszüntetést – közölte a Verdi szakszervezet szóvivője reggel.

A sztrájk a Verdi és a szövetségi légiközlekedésbiztonsági szövetség (BDLS) közötti szerződéssel kapcsolatos vita része.

A szakszervezet országszerte mintegy 25 ezer biztonsági dolgozó új szerződéséről tárgyal a munkáltatói szövetséggel. A tárgyalások három fordulója eddig nem vezetett eredményre.

Hamburgban, Stuttgartban és Karlsruhe/Baden-Baden repterén is sztrájk várható kedden. Németország második legnagyobb légikikötőjében, Münchenben hétfő délután óta sztrájkol a személyzet.

A frankfurti repülőtér honlapja szerint kedd reggel számos induló járatot töröltek. A létesítményt üzemeltető Fraport korábban arra kérte azokat az utasokat, akik Frankfurtban akartak felszállni, hogy ne utazzanak a repülőtérre.

A Frankfurton keresztül átszálló utasok számára sürgősségi szolgálatot vezettek be, az ott dolgozókat mentesítették a sztrájk alól – közölte a Verdi szóvivője.

A további tárgyalásokra szerdán és csütörtökön kerül sor.

A szakszervezet követelései között szerepel az órabérek legalább egy eurós emelése.

Ajánljuk még