logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Sanyit utánozta egy bóbitás pingvin - VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
„Sanyi, a féléves pingvin felfedezőútra indult. Talán van, akinek újdonság, de a pingvinek 4-6 hónapos korukban olyan kíváncsivá válnak, hogy igyekeznek minél inkább felfedezni a környezetüket” – írta közösségi oldalán néhány napja a Fővárosi Állat- és Növénykert. A szökött állatot végül a budapesti rendőrök találták meg egy bejelentés alapján a Dózsa György úton. A The Sun brit lap kísértetiesen hasonló esetről osztott meg egy videót.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, „hűvösre tettek” egy pingvint a rendőrök a Dózsa György úton, az állat a Fővárosi Állat- és Növénykertből kóborolt el. A hatóságok azonnal értesíttették az állatkertet, majd az elkóborolt pingvint a járőrök és a polgárőrök épségben „előállították lakóhelyére”, és átadták a Fővárosi Állat- és Növénykert dolgozóinak.

Az állatkert megköszönte a segítséget és a közösségi oldalán arról számolt be, hogy kamerák is vigyázzák a pingvincsapatot.

A brit The Sun nagyon hasonló esetről osztott meg egy felvételt, amelyen feltehetően egy bóbitás pingvin látható, amint egy kék pulóvert viselő férfi mellé totyog, ugrándozik. Ezt követően újra átkelt az úttesten és két hölgyet is alaposan szemügyre vett a barátságos állat.

Hogy a pingvin hogyan került oda, arról a lap nem közölt információt, ahogy arról sem, hogy később hogyan alakult a madár sorsa.

Ajánljuk még