logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Választás 2022: fontos határidő jár le a külhoni magyarok számára

Fontos határidő jár le a külhoni magyarok számára: március 9-én 16 óráig tudnak még regisztrálni az április 3-ai országgyűlési választás választói névjegyzékébe a www.valasztas.hu oldalon – írta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Facebook-oldalán.

Potápi Árpád János a közösségi oldalán kedden közzétett videóban elmondta: 2022 a cselekvő nemzet és a választások éve; az elmúlt tizenkét évben közjogilag is újjáépítették a magyar nemzetet; minden magyar állampolgár élhet szavazati jogával.

A magyarországi lakcímmel nem rendelkező állampolgárok levélben szavazhatnak, ehhez azonban az szükséges, hogy szerepeljenek a választói névjegyzékben. A választói névjegyzékbe való regisztrációra március 9-én magyar idő szerint 16 óráig van még lehetőség a Nemzeti Választási Iroda honlapján, a www.valasztas.hu oldalon.

Fontosnak nevezte, hogy az, aki korábban már regisztrált, de az adataiban változás történt, azt is módosítsa.

A baloldal azon mesterkedik, hogy lerombolja mindazt, amit az elmúlt tizenkét évben a nemzet egységében közösen felépítettünk. Eredményeinket csak közösen tudjuk megvédeni, közös céljainkat pedig együtt tudjuk megvalósítani. Éljünk szavazati jogunkkal!” – mondta a videóban Potápi Árpád János.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még