logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mariupolba egyelőre nem érkezett humanitárius segélyszállítmány

Az orosz blokád alatt álló dél-ukrajnai Mariupolba egyelőre nem érkezett meg az a humanitárius segélyt szállító konvoj, amely jelenleg a Zaporizzsjai terület egyik városában tartózkodik, és a tűzszünet megerősítése után indul útnak a város felé - közölte a Donyecki területi katonai közigazgatás információs tevékenységért felelős osztályának vezetője, Tetyana Ignatcsenko.

Szavait az Interfax-Ukrajna hírügynökség idézte. Hozzátette: veszélyes az éjszakai vezetés. Több sofőr egyáltalán nem hajlandó továbbhajtani – sürgősen pótolják őket, és amint a fegyvernyugvást megerősítik, a konvoj elindul Mariupolba – írta Ignatcsenko hétfőn a Facebookon.

Egyúttal kijelentette, hogy Oroszország hamis híreket próbál terjeszteni az ukrajnai háborúról saját lakossága körében.

Egy ismerősöm levelet kapott a külvárosi testvérétől, hogy az azoviak (az ukrán ultranacionalista zászlóalj emberei) állítólag aláaknázták az iskolákat” – hangsúlyozta Ignatcsenko. Hozzátette, hogy nincs logikus magyarázata annak, hogy az oroszok miért hisznek az ilyen információkban.  „De tény az, hogy Oroszország minden eszközzel megpróbál majd béketeremtőnek látszani” – összegezte véleményét Ignatcsenko.

Az orosz erők azt ígérték, hogy hétfőn biztonságos folyosót nyitnak, az Azovi-tenger partján fekvő városnál. Az orosz védelmi minisztérium hétfőn azt közölte, hogy Mariupol nyugati részén a Moszkva-barát ukrajnai szakadárok hajtottak végre offenzívát.

Ajánljuk még