logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt a jósvafői barlangban eltűnt búvár

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az Ökumenikus Segélyszervezet juttatja el a kormány segélyszállítmányát Ukrajnába

Az Ökumenikus Segélyszervezet juttatja el a magyar kormány humanitárius segélyszállítmányát Ukrajnába – közölte a karitatív szervezet hétfőn.

Az ukrán válságról szóló percről percre tudósításunkat ide kattintva olvashatja.

Azt írták, hogy a Budapestről induló kamionok közül héttel tartós élelmiszert és higiéniás cikkeket, míg további három kamionnal a kormányzat által a szomszédos országnak felajánlott lélegeztető gépeket szállítanak.

Jelezték, hogy a segélyszállítmány elindításánál jelen volt Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete és Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

Lehel László a közlemény szerint azt mondta, hogy a mostani tíz kamionnyi adomány a Waberers szállítmányozó vállalat logisztikai támogatásával jut el a határ ukrán oldalára.

Az Ökumenikus Segélyszervezet beregszászi, ungvári és lembergi központtal, raktárkapacitással végzi humanitárius munkáját, nemcsak kárpátaljai, hanem ukrajnai területeken – tették hozzá.

Az Ökumenikus Segélyszervezet helyi munkáját egy ukrán civil szervezetekből álló hálózat is segíti, amely a magyar szervezet támogatásával, szervezésében jött létre korábban. Az elnök-igazgató szerint heti négykamionnyi szállítmányt terveznek a következő időszakban indítani Magyarországról a háborútól szenvedők megsegítésére.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még