logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lindsey Graham szenátor Putyin elnök elleni merénylet végrehajtását szorgalmazza

Lindsey Graham befolyásos dél-karolinai republikánus szenátor csütörtök esti Twitter-üzenetében Vlagyimir Putyin orosz elnök elleni merénylet végrehajtását szorgalmazta – jelentette a The Washington Times című napilap pénteken.

A jobboldali-konzervatív amerikai lap online tudósítása szerint Graham szenátor több, egymást követő üzenetben követendő példaképként állította az Adolf Hitler náci vezető ellen 1944-ben merényletkísérletet végrehajtó német katonatisztet és azt a római szenátort, aki segített megölni Julius Caesart.

„Van egy Brutus Oroszországban? Van egy sikeresebb Stauffenberg ezredes az orosz hadseregben? Az egyetlen megoldás, ha Oroszországban valaki leszedi ezt az embert” – írta Lindsey Graham a mikroblogon. A dél-karolinai szenátor szerint ilyen merénylő nagy szolgálatot tenne az országnak és a világnak.

 

Graham szenátor általános felhívást intézett az orosz néphez is, hogy lázadjanak fel az orosz elnök ellen, mivel szerinte Vlagyimir Putyin hatalmának megdöntése és Ukrajna orosz katonai megszállásának megállítása az egyetlen kiút, hogy Oroszországot ne sújtsák évtizedekig büntetőintézkedések és nemzetközi elszigeteltség.

Kapcsolódó tartalom

„Az egyetlen nép, amely megoldhatja ezt a problémát, az az orosz nép. Hacsak nem akarnak sötétségben élni életük végéig, elszigetelten a világ többi részétől megalázó szegénységben (…), fel kell nőniük a feladathoz” – tette hozzá a szenátor.

Mindeközben a Newsweek című amerikai hetilap a csütörtöki online cikkében Alex Konanyihin, Egyesült Államokban élő orosz milliomos üzletember, korábbi bankár felhívásáról számolt be. Konanyihin a Facebook és a LinkedIn közösségi portálokon egymillió dolláros vérdíjat ajánlott fel bármely katonatisztnek, aki elfogja Putyin elnököt „élve vagy holtan” az Ukrajna orosz katonai megszállása során végrehajtott háborús bűncselekményekért.

Az orosz milliomos, aki a LinkedIn közösségi portálon található profilképén Ukrajna nemzeti lobogójával díszített pólót visel, üzenetében azt írta, hogy folytatja „az Ukrajnának nyújtott segítségét, mivel az ország hősiesen küzd, hogy ellenálljon Putyin hordája támadásának”.

Alex Konanyihin, aki a Szovjetunió összeomlását követő időszakban szerezte vagyonát és vált ismertté, a többi között azt állította üzenetében, hogy Putyin elnök szembeszegülve az alkotmánnyal, megszüntette a szabad választásokat.

Graham szenátor szavai a Kreml szóvivőjét is felbőszítették. Dmitrij Peszkov kifejtette: „természetesen ezekben a napokban nem mindenkinek sikerül megőriznie higgadtságát, sőt, azt mondanám, a józan eszét”. Peszkov egyben nemzeti egységre szólította fel az oroszokat.

Mindeközben a Newsweek című amerikai hetilap a csütörtöki online cikkében Alex Konanyihin, Egyesült Államokban élő orosz milliomos üzletember, korábbi bankár felhívásáról számolt be.

Konanyihin a Facebook és a LinkedIn közösségi portálokon egymillió dolláros vérdíjat ajánlott fel bármely katonatisztnek, aki elfogja Putyin elnököt „élve vagy holtan” az Ukrajna orosz katonai megszállása során végrehajtott háborús bűncselekményekért.

Az orosz milliomos, aki a LinkedIn közösségi portálon található profilképén Ukrajna nemzeti lobogójával díszített rövidujjú pólót visel, üzenetében azt írta, hogy folytatja „az Ukrajnának nyújtott segítségét, mivel az ország hősiesen küzd, hogy ellenálljon Putyin hordája támadásának”.

Alex Konanyihin, aki a Szovjetunió összeomlását követő időszakban szerezte vagyonát és vált ismertté, a többi között azt állította üzenetében, hogy Putyin elnök „szembeszegülve az alkotmánnyal, megszüntette a szabad választásokat”.

 

Ajánljuk még