logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Humanitárius irodát nyitott Lembergben az Ökumenikus Segélyszervezet

Humanitárius irodát nyitott az Ökumenikus Segélyszervezet az ukrajnai Lembergben, ahová első nemzetközi segélyszervezetként érkeztek – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a stratégiai jelentőségű ukrán nagyváros alpolgármesterével és több regionális képviselővel is egyeztettek a segítségnyújtásról. Az alpolgármester elmondása szerint eddig nem tárgyalt még külföldi professzionális segélyszervezettel, illetve nem állt fel ENSZ koordináció.

A magyar humanitárius szakemberek egyúttal felméréseket is végeznek egy komplex nemzetközi segélyprogram keretében

– tudatták. Giuliano Stochino-Weiss, a segélyszervezet lembergi humanitárius központja vezetőjének tájékoztatása szerint meglátogatták a lembergi humanitárius koordinációs központot, ahol a segélyek elosztása történik.

Jártak a Lviv Arénában, ahol a menekült gyerekek számára hoztak létre játszósarkot és higiéniai pontot, pelenkázót, valamint a tervek szerint mobiltöltő állomást is telepítenek a vasútállomásra. A magyar humanitárius szakember tapasztalatai szerint óriási a mozgás a városban, a legtöbb menekült átutazóban van az ország keleti részéről, és többnyire a lengyel határ felé tart.

Hatalmas az összetartás, rengeteg az önkéntes. A város központjában humanitárius irodát is nyitott az Ökumenikus Segélyszervezet, amely – az ACT Alliance évtizedek óta a térségben dolgozó szervezeteként – koordinálja a tagszervezetek összefogásával megvalósuló nemzetközi segélyprogramot – írták.

Az Ökumenikus Segélyszervezet információs ponttal segít a magyar-ukrán határ mindkét oldalán, Asztély illetve Barabás településeken. Debreceni, miskolci és budapesti intézményeiben pedig szálláshelyeket alakított ki, valamint többkamionnyi élelmiszerből és higiénés szerekből álló adományt vitt a határ menti régióba – ismertették.

Az Ökumenikus Segélyszervezet emlékeztettet, hogy

országos adománygyűjtést is hirdetett humanitárius segélyprogramjának támogatására.

A Segélyszervezet 1353-as adományvonalának hívásával bárki 250 forinttal támogathatja a bajbajutottakat. A segélyszervezet pénzadományokat is fogad a www.segelyszervezet.hu oldalon, illetve az 11705008-20464565 számlaszámon.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még