logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megölték Ukrajnában a hírhedt csecsen tábornokot

| Szerző: hirado.hu
Angol sajtóértesülések szerint szombaton az ukrajnai Hosztomel repülőteréért zajló heves csatában elhunyt Ramzan Kadirov csecsen elnök legfőbb tábornoka, Magomed Tusajev.
A Kijevtől nem messze található, stratégiai fontosságú hosztomeli repülőtéren a négy napja tartó ukrajnai orosz invázió kezdete óta heves csata bontakozott ki az orosz- és ukrán katonák között.

Kapcsolódó tartalom

Utóbbiak jelentős sikert értek el, amikor az ukrán főváros mellett

megsemmisítették az oroszok segítségére siető csecsen különleges erők 56 tankból álló haderejét, Tusajevet pedig megölték

adta hírül a Daily Mail.

Tusajev volt a vezetője a 141. Kadirov Gárda Motorizált Ezrednek, Ramzan Kadirov csecsen elnök egyik elit alakulatának. A Kommerszant című orosz lap internetes oldala szerint Kadirov pénteken kijelentette, hogy a csecsen harcosok az ukrajnai harcok legforróbb pontjain lesznek jelen.

Kadirov jelentős autonómiával rendelkezik a Csecsen Köztársaság irányításában. Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban hadműveletet rendelt el az ukrajnai Donyec-medencében, miután korábban elismerte az ottani szakadárok által önkényesen kikiáltott két „népköztársaság” függetlenségét, és azok segítséget kértek Moszkvától.

A címlapfotón Magomed Tushaev csecsen tábornok (Forrás: Twitter)

Ajánljuk még