logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ukrajna megszakítja diplomáciai kapcsolatait Oroszországgal

Ukrajna megszakítja diplomáciai kapcsolatait Oroszországgal – jelentette be csütörtökön Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök az oroszokhoz is felszólítást intézett, és arra kérte őket, hogy vonuljanak utcára, és tiltakozzanak a háború ellen.

Az ukrán államfő felszólította az ukránokat, hogy mindenki, aki kész megvédeni az országot, jelentkezzen szolgálatra, és a kormány felfegyverzi őket.

Zelenszkij az oroszokhoz is felszólítást intézett, és arra kérte őket, hogy vonuljanak utcára, és tiltakozzanak a háború ellen.

Közben az ukrán elnöki hivatal egyik tanácsadója arról számolt be, hogy az orosz támadásban több mint negyven ukrán katona meghalt és több tucatnyian megsebesültek. Azt is elmondta, hogy polgári áldozatok is vannak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken.

Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be.

A nyugati világ elítélte az orosz hadműveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen.

Ajánljuk még