logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtést hirdet

Az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtést hirdet az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt szükséges humanitárius segélyprogramjának támogatására.

„Él a segélyszervezet 1353-as adományvonala, amelynek tárcsázásával hívásonként bárki 250 forinttal támogathatja a bajbajutottakat. Pénzadományokat is fogadnak a www.segelyszervezet.hu oldalon, illetve az ott feltüntetett 11705008-20464565 számlaszámon” – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, készen állnak bekapcsolódni a Nyugat-Ukrajnába érkező belső menekültek ellátásába. A magyar szervezet beregszászi központja mellett Lembergben is koordinációs központot hoz létre. A segélyszervezet folyamatos kapcsolatban áll a kelet- és közép-ukrajnai partnerszervezeteivel, így a szükséges biztonsági feltételek mellett az ország többi régiójában is képes humanitárius akciókat végrehajtani.

Kapcsolódó tartalom

A közleményben kiemelték: az Ökumenikus Segélyszervezet Ukrajnában (Kijevben) hivatalosan bejegyzett, országos kiterjedésű tevékenységet végző szervezet. Gyors és koordinált segítségnyújtását a két és fél évtizedes állandó jelenlétén túl a 2014-2015-ben kezdődő válság idején kiépített, illetve az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány kapcsán kormányzati együttműködésben végrehajtott segélyakciók (kórházak ellátása, lélegeztetőgépek célba juttatása) során kialakított mechanizmusok és partnerségek is lehetővé teszik.

Az egyedülálló beágyazottság miatt az elmúlt napokban a genfi székhelyű, egyházi hátterű segélyszervezeteket tömörítő nemzetközi szövetség (ACT Alliance) is felkérte az Ökumenikus Segélyszervezetet: dolgozzon ki javaslatokat a szükséges humanitárius segítségnyújtásra – tudatták.

Emellett több jelentős nyugat-európai segélyszervezet vette fel a kapcsolatot a szervezet budapesti központjával, így nemzetközi segélyprogramok végrehajtására is készül az Ökumenikus Segélyszervezet – olvasható a közleményben.

A címlapfotó illusztráció.

 

Ajánljuk még