logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A következő órákban érkezhetnek a magyar határátkelőkhöz a Belső-Ukrajnából menekülők

A következő órákban érkezhetnek a magyar határátkelőkhöz a Belső-Ukrajnából menekülők – hangzott el az M1 csütörtök délutáni műsorában.

A közmédia tudósítója a záhonyi határátkelőről bejelentkezve azt mondta, a rendőrség tájékoztatása szerint több órát is várakozniuk kell a Magyarország irányába érkezőknek, de a nagyobb magyar határátkelőhelyeken egyelőre ez nem látható.

Mint mondta, ennek oka, hogy a torlódás az ukrán oldalon jelentkezik, az pedig több száz méterre van a magyarországi határátkelőhelytől.

Ha az ukrán oldalon feltorlódik a kocsisor, abból itt sokat nem lehet érezni – mondta, hozzátéve, az ukrán hatóság „csöpögtetve” engedi át az autósokat.

A tudósító szerint

Kijevből több mint tíz óra az út a magyar határig, ezért úgy kell számolni, hogy később lehet majd érezni a tömeget az ukrán–magyar határon.

Elmondta azt is, sajtóhírek szerint rakétatámadás ért két nem olyan távoli nagyvárost, Ivano-Frankivszkot, ami 250 kilométerre van Nyíregyházától és Lemberget (Lvivet), ami 350 kilométerre van. A tudósító szerint nem feltétlenül indít el menekültáradatot a támadás, de lehet számítani erre.

A Police.hu adatai szerint a barabási, a beregsurányi, a lónyai határátkelőhelyeken a belépő személyforgalomban egy óra a várakozási idő, Tiszabecsen két óra, Záhonynál pedig a belépő személy- és autóbuszos forgalomban egy-egy órát kell várni az átkelésre.

Címlapfotó illusztráció.

 

Ajánljuk még