logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orosz védelmi tárca: Több katonai alegység visszatért állandó állomáshelyére

Hosszú szállítást követően visszaért helyőrségébe az orosz fegyveres erők több alegysége, amely az utóbbi időben hadgyakorlaton vett részt – jelentette be Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője csütörtök délután kiadott közleményében.

Konasenkov szerint a nyugati katonai körzet logisztikai támogató egységei Kurszk megyében való gyakorlatozást követően csütörtökön 700 kilométeres menetet teljesítettek, és megérkeztek állandó állomáshelyükre, a Nyizsnyij Novgorod megyei Dzerzsinszkbe. Ugyancsak csütörtökön a Krímből a déli katonai körzet nehéz hadfelszerelést szállító vonatszerelvényei 1500 kilométer szállítás után értek vissza a Csecsen Köztársaságba és Dagesztánba.

A nyugati katonai körzet 1. páncéloshadseregének páncélozott járművei, amelyek Kurszk és Brjanszk megyében vettek részt kiképzésen, vasúti szerelvényeken megérkeztek a saját katonai helyőrségeikbe Nyizsnyij Novgorod megyében. Konasenkov hozzátette, hogy az orosz-fehérorosz Szövetségi Állam reagáló egységei a Szövetségi Eltökéltség-2022 kódnevű gyakorlat keretében csütörtökön és szombaton éleslövészettel egybekötött manővereket tartanak fehéroroszországi lőtereken.

A gyakorlat befejezését követően az Oroszországi Föderáció alakulatai és katonai egységei, mint mindig, visszatérnek az állandó állomáshelyükre” – hangoztatta a vezérőrnagy.

Több NATO-tagország az elmúlt napokban azzal vádolta meg Oroszországot, hogy Ukrajna elleni támadásra készül, amit Moszkva valótlanságnak minősített. Az észak-atlanti szövetség részéről többször elhangzott, hogy nem észlelni a feszültség csökkenését az orosz-ukrán határon. A Kreml szóvivője erre azzal vádolta a NATO-t, hogy gondjai vannak a helyzetértékeléssel. Az orosz vezetés többször hangsúlyozta, hogy nincsenek agresszív szándékai Ukrajnával kapcsolatban.

Ajánljuk még