logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egy fóka mentette meg az életét az óceánba zuhant férfi szerint

| Szerző: hirado.hu
A Santa Barbara-csatornában csónakázott egy férfi az Egyesült Államokban, amikor kiesett a hajójából, visszamászni azonban nem tudott. A kétségbeesett férfihoz odaúszott egy borjúfóka, ami erőt adott számára, és elúszott a legközelebbi olajfúró toronyhoz, ahol kimentették, majd kórházba szállították.

Hatalmas bajba keveredett egy dél-kaliforniai férfi, aki csónakjából az óceánba zuhant – írta az ABC 7.

Scott Thompson az ABC 7 hírcsatornának elmondta, hogy azt hitte, aznap este fog meghalni. A baleset a Kaliforniai-öbölnél, a Santa Barbara-csatornában érte késő este. Mérföldekre volt a szárazföldtől, a csónak pedig továbbúszott, így esélye sem volt, hogy visszamásszon. „Ekkor jöttem rá, hogy nagy a baj. Elkezdtem úszni a hajó felé, de az egyre távolabb került” – emlékezett vissza Scott. A férfi profi búvár és tapasztalt úszó, de érezte, hogy most komoly bajba került.

Elmondta, hogy csak az járt a fejében, hogy valahogy haza kell jutnia a családjához, ezért elkezdett úszni, amikor egy nagy csobbanást hallott.

„Egy közepes méretű borjúfóka volt. Először a víz alá merült, majd feljött és megsimogatott. Olyan volt, mint egy kutya, aki megsimogatja a lábadat”

– mondta Scott. A fókával a barátságos találkozást a férfi jelnek tekintette, és elhatározta, hogy elúszik a legközelebbi olajfúró toronyhoz, ami nagyon messze volt ugyan, de a szárazföldnél közelebb.

A férfi öt órán át úszott, mire elérte az olajfúró szigetet. Az ott tartózkodó személyzet azonnal Scott segítségére sietett. A parti őrség kórházba szállította.

Paul Amaral tengerészgyalogos elmondta, hogy már az is kimerítő volt, amíg a hideg vízben elúsztak a férfiért, elképzelni sem tudja, Scott hogyan élhette túl öt órán keresztül a rideg körülményeket.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még