logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kim Dzsongun munkatáborba küldi a kertészeket, mert tönkrementek a kimdzsongíliák

| Szerző: hirado.hu
Munkatáborba küldik az észak-koreai kertészeket, akik a korábbi diktátorról, Kim Dzsongilról elnevezett virágok gondozásával voltak megbízva. A virágok ugyanis még azelőtt elhaltak, hogy a néhai vezető születésnapján a városok utcáit feldíszíthették volna velük.

 

Az észak-koreai városok utcái minden év február 16-án a 2011-ben elhunyt Kim Dzsongil születésnapján virágba borulnak. A speciális begóniákat a néhai vezetőről Kimdzsongíliáknak nevezik – közölte a Daily Mail.

Idén azonban a kertészek, akik a Kimdzsongíliák nevelésével foglalkoznak, nehezen jutottak tűzifához, így nem tudtak megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat biztosítani az üvegházakban, így a virágokat nem sikerült megmenteni.

Kapcsolódó tartalom

Kim Dzsongun, Észak-Korea jelenlegi vezetője azonban úgy véli, hogy a kertészek elhanyagolták a növényeket, ezért úgy döntött: hat hónapra munkatáborba küldi őket.

Az Rjanggang tartományban található, Kimdzsongíliát nevelő gazdaság vezetőjét a napokban a rendőrség már le is tartóztatta azzal a váddal, hogy nem gondoskodott eléggé a növényeiről – mondta el egy ismeretlen forrás a Daily NK Newsnak. A történet furcsasága, hogy a növénygazdaság csak a múlt hónapban értesült arról, hogy a regionális pártbizottság elrendelte a virágok kiállítását.

Kapcsolódó tartalom

A forrás szerint egy másik 40 év körüli férfi, aki az üvegházi kazánok megfelelő működéséért felelt, szintén munkatáborban végezte, több alkalmazottal együtt.

A piros színben pompázó virágokat eredetileg Kamo Mototeru japán botanikus alkotta meg, aki húsz évet töltött a növény kutatásával és fejlesztésével. A virág a Dél-Amerikában őshonos gumós begónia hibrid fajtája.

A címlapfotón Kim DzsongUn észak-koreai vezető (Forrás: MTI/EPA/KCNA)

Ajánljuk még