logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt a jósvafői barlangban eltűnt búvár

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ön szerint helyes döntés törpék nélküli Hófehérkét forgatni?

| Szerző: hirado.hu
A Disney reagált Peter Dinklage kritikáira a Hófehérke és a hét törpe című Disney animációs klasszikus közelgő élőszereplős adaptációja, és biztosította a szórakoztatóipari társaság progresszív gondolkodásmódjáért aggódó színészt, hogy az új filmben nem lesznek törpék.

A Trónok harca című sorozattal világhírnevet szerző kis növésű színész, Peter Dinklage nemrég aggodalmának adott hangot a klasszikus mese új, élőszereplős változatával kapcsolatban. Üdvözölte a Disney sokat vitatott döntését, hogy a latin-amerikai Rachel Zeglert, a West Side Story sztárját választotta Hófehérke szerepére, ugyanakkor gúnyolódott a stúdión, amiért szerinte az eredeti történet feldolgozásával fenntartja a törpékről szóló „elavult narratíváját”.

Nagyon büszkék voltak arra, hogy egy latin színésznőt választottak Hófehérke szerepére, de még mindig a Hófehérke és a hét törpe történetét mesélik el. Tegyenek egy lépést hátra, és nézzék meg, mit csinálnak. Számomra ennek semmi értelme. Egyfelől progresszívek, de még mindig azt a visszás történetet forgatják hét törpéről, akik együtt élnek egy barlangban. Nem tettem semmit az ügy előmozdításáért a szónoklataimmal? Azt hiszem, nem vagyok elég hangos” – fogalmazott Marc Maron podcastjéban Dinklage.

Nem sokat váratott magára a Disney válasza, amelyben biztosította a színészt arról, hogy a híres mese feldolgozása nemcsak a címszereplő személyében lesz egyedi.

Annak érdekében, hogy elkerüljük az eredeti animációs filmből származó sztereotípiák megerősítését, más megközelítést alkalmazunk ennek a hét karakternek az esetében, ezzel kapcsolatban konzultálunk a kis növésűek közösségének tagjaival” – áll a Disney a TheWraphez eljuttatott közleményében.

A törpék után hagyott űrt a Disney titokzatos „varázslatos lények” egy csoportjával kívánja betölteni.

Az egyelőre nem világos, hogy ugyanazokat a szerepeket kapják-e, mint a közkedvelt törpék.

A Marc Webb rendezésében készülő új Hófehérke – melyben Gal Gadot alakítja majd a gonosz királynőt – jelenleg is készül.

Kiemelt képen: Peter Dinklage

Ajánljuk még