logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt a jósvafői barlangban eltűnt búvár

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Izlandi repülőgép-baleset: négy halálos áldozatot követelt a tragédia

| Szerző: hirado.hu
Megtalálták annak a repülőgépnek a roncsait, amely múlt héten csütörtökön tűnt el Izlandon egy sétarepülés közben. A gép az Egyesült Államokból, Hollandiából és Belgiumból érkezett turistákat szállított városnéző útra. A gépen a pilótával együtt négyen tartózkodtak, mindenki életét vesztette.

A Cessna 172-es gép múlt héten csütörtökön szállt fel Izland fővárosának, Reykjavíknak a repteréről egy tervezett kétórás sétarepülésre. A pilóta a felszállás után egy órával vette fel utoljára a kapcsolatot a hatóságokkal, és az adatok szerint vészjelzést sem küldött a reptérnek, miután eltűnt a radarról – írja az ABC News. 

Az izlandi kutató-mentő szervezet több mint ezer tagja csónakokkal, búvárokkal és az izlandi parti őrség két helikopterével fésülte át a Thingvellir Nemzeti Park területét a zord téli időben a repülőgépért.

Az izlandi parti őrség közleménye szerint a Cessna 172-es repülőgépet az ország második legnagyobb tavában, a Thingvallavatn-tóban fedezték fel – körülbelül 50 kilométerre Reykjavíktól – helyi idő szerint pénteken este 11 óra körül.

A repülőgépen összesen négyen utaztak, mindenki elhunyt a tragédiában. A vezetőt, a 49 éves Haraldur Diegot, Izland egyik legkiemelkedőbb pilótájának tartották.

Két népszerű influenszer is életét vesztette az izlandi repülőgép-balesetben

Josh Neuman amerikai gördeszkás és tartalomgyártó egyike annak a négy embernek, aki elhunyt a balesetben – erősítették meg a helyi hatóságok.

Neuman, aki csaknem 1,2 millió YouTube-feliratkozónak készített gördeszkás videókat, reklámfilmet forgatott Izlandon.

Szintén a gépen utazott a 32 éves Nicola Bellavia, belga ejtőernyős és tartalomgyártó, valamint a cég szponzorációs menedzsere, a 27 éves Tim Aling.  A CNN információi szerint egy belga divatmárka tervezett kampánya kapcsán utaztak Izlandra.

Ajánljuk még