logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Előbb felmagasztaltak, most szexuális zaklatással vádolnak egy afgánt az Egyesült Államokban

| Szerző: hirado.hu
A most letartóztatott férfi nem az egyetlen afgán menekült, aki ellen az amerikaiak és helyi segítőik kabuli evakuálása óta növekvő afgán menekültpopuláció körében szexuális zaklatás miatt vádat emeltek az Egyesült Államokban.

A Matiullah Matie nevű 40 éves afgán férfit, aki Biden tömeges áttelepítési művelete révén érkezett az Egyesült Államokba, hétfőn vettek őrizetbe, mert a gyanú szerint szexuálisan bántalmazott egy nőt a wisconsini Wausau-ban. A helyi rendőrség február 2-i közleménye szerint Matie egy járműben kezdte abúzálni az áldozatot, aki egyébként segítette a férfi családjának letelepedését az ország északkeleti államában.

Matiullah Matie őrizetbe vétele után (Forrás: Facebook)

Matie-t a wisconsini közszolgálati rádió és a helyi média az afganisztáni amerikai fegyveres erők afgán szövetségeseinek kiemelkedő tagjaként festette le, más médiumok pedig „prominens törzsi vezetőként” mutatták be a nyilvánosságnak.

Letartóztatását követően Matie-t a Marathon megyei börtönbe zárták, majd óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Ha a wausau-i rendőrség vádemelési javaslata alapján elítélik, a férfit várhatóan 10 ezer dolláros pénzbírsággal vagy legfeljebb kilenc hónapos börtönnel sújthatja a bíróság.

A Breitbart beszámolója szerint a wasau-i nem az egyetlen, vádemelésbe torkolló eset az amerikaiak afganisztáni kivonulása óta, illetve Bidenék programja nyomán folyamatosan növekvő afgán menekültpopuláció körében. Néhány hete egy másik afgán férfit ítéltek el, mert szexuálisan molesztált egy hároméves kislányt egy virginiai amerikai katonai bázison. Montana államban tavaly októberben pedig letartóztattak egy 19 éves, szintén Biden rendelkezése nyomán betelepült afgán férfit, miután a gyanú szerint megerőszakolt egy 18 éves nőt egy hotelben.

Ezelőtt családon belüli erőszak és gyermekekkel szembeni szexuális bűncselekmények miatt két afgán férfi ellen emeltek vádat a Wisconsin állambeli Fort McCoyban. Az egyik afgánt azzal vádolják, hogy megfojtotta évek óta bántalmazott feleségét, a másikat pedig azzal, hogy molesztált egy 12 éves és egy 14 éves fiút, valamint erőszakkal fenyegette őket, ha bejelentik a bántalmazást.

Afgánok szállnak be egy amerikai katonai teherszállító repülőgépbe a kabuli Hamid Karzai Nemzetközi Repülőtéren 2021. augusztus 24-én. Az Egyesült Államok és szövetségesei a légi kikötőn keresztül menekítette ki a külföldi állampolgárokat és a velük együttműködő afgánokat, miután az iszlamista tálibok elfoglalták Afganisztán csaknem egészét (Fotó: MTI/EPA/Amerikai tengerészgyalogság/Samuel Ruiz)

Az afgán menekülteket tavaly augusztus végén szállították tömegesen az Egyesült Államokba, azután hogy evakuálták a tálib hatalomátvételkor valamint azt követően az amerikaiakat és a megszállásban velük kooperáló helyieket. Az afgánok egy nappal azután érkeztek a virginiai Dulles nemzetközi repülőterére, hogy a kabuli repülőtér kapujában elkövetett öngyilkos merényletekben tizenhárom amerikai katona és közel száz afgán vesztette életét.

Címlapfotó forrása: Facebook

Ajánljuk még