logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megnevezték a 45 emberéletet követelő bulgáriai buszbaleset felelősét

A sofőr hibájából történt a tavaly novemberi, 45 emberéletet követelő bulgáriai buszbaleset – közölték vasárnap a vizsgálatot vezető bolgár nyomozók.
Rendőrök és tűzoltók a Szófiát Blagoevgraddal összekötő Sztruma autópályán történt buszbaleset helyszínén 2021. november 23-án. Az észak-macedóniai turistabusz súlyos balesetet szenvedett és lángra kapott, a szerencsétlenségben negyvenöt ember életét vesztette, köztük tizenkét gyerek.
(Fotó: MTI/EPA/Vaszil Donev)

A buszsofőrt terheli a felelősség, aki legalább két szabálytalanságot is elkövetett, bizonyítani tudjuk, hogy 108 kilométer óránkénti sebességgel haladt 90 kilométer óránkénti sebességhatár mellett és elvesztette irányítását a jármű felett” – ismertették Marin Marinov és Sztanimir Karapetkov a Nova hírtelevíziónak adott interjúban.

Mint arról a hirado.hu is beszámolt, 2021. november 23-ra virradóra felborult és kiégett egy észak-macedóniai turistabusz a Szófiát Blagoevgraddal összekötő autópályán a bolgár fővárostól mintegy negyven kilométerre. A Törökországból Szkopjéba tartó busz a nyomozók szerint a nedves aszfalton megcsúszva először szalagkorlátnak ütközött, majd kigyulladt.

Hét utasnak sikerült kitörnie az ablakokat és megmenekülnie, őket zúzódásokkal és égési sérülésekkel szállították kórházba. Korábbi értesülések szerint a buszsofőr is a 45 halálos áldozat között volt. A halottak, akik között tizenegy gyerek is volt, észak-macedón, szerb és belga állampolgárok voltak.

Ajánljuk még