logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magyarország kedvéért hagyta el először hazáját a konzervatív influenszer

| Szerző: hirado.hu
Ahogy Isten szerepe egyre inkább zsugorodni kezdett a nyugati kultúrában, a baloldal a baloldaliság vallásával váltotta fel a Mindenhatót. Will Witt, a nemzetközileg elismert amerikai digitális influenszer és bestsellerszerző életében először hagyta el szülőhazáját, hogy Budapesten mesélje el tapasztalatait a baloldali kreált eszmék nyugati térnyeréséről. Célja volt, hogy egy olyan országban beszélhessen minderről, amely megélte a kommunista diktatúrát.

 

Will Witt, a fiatal influenszer olyan videókkal vált híressé, amelyeken azt igyekezett bemutatni, hogy milyen elviselhetetlenné vált az Egyesült Államokban a baloldali véleményterror. Forgatásainak helyszínéül legtöbbször a kaliforniai egyetemek szolgáltak, amelyeket Witt az eltörléskultúra (cancel culture) bölcsőinek tart. Saját történetén keresztül elmesélte, mikor jött el nála az a pillanat, amikor már nem bírta tovább a baloldali politikai eszmének alárendelt okítást.

„Az egyik órámon az egyetemen egy fekete lány ült mellettem. A tanárunk a fehér felsőbbrendűségről és a kapitalizmusról beszélt, majd hirtelen hozzám lépett és azt mondta, hogy a bőröm színével elnyomom a mellettem ülő lányt. Ez volt az a pillanat, amikor rájöttem, hogy semmi keresnivalóm ezen az egyetemen, mert ezeket a nyilvánvalóan hamis eszméket próbálják lenyomni a torkomon. Itt döntöttem el, hogy valamit tennem kell, és fel kell nyitnom az emberek szemét.”

Will videói több mint 600 millió megtekintést értek el, és kétségkívül hatással voltak a mai Amerika kulturális tájképének alakulására. Hetente emberek millióit tanítja és szórakoztatja a közösségi médiában különféle szkeccskomédiákkal, utcaembere-videókkal és rövid dokumentumfilmekkel. A Danube Institute-nak köszönhetően Will Witt Budapesten tartott előadására több száz ember volt kíváncsi.

Előadásain Witt fontosnak tartja, hogy az emberek az ő történetein keresztül ismerjék fel mondanivalójának lényegét. A budapesti előadáson egy korábbi forgatását is felidézte, amelyen mexikóinak öltözve arról kérdezte az embereket egy kaliforniai egyetemen, hogy mit gondolnak az öltözékéről.

A videó első felében a diákok egyöntetűen elítélték Witt viseletét, sőt, kulturális kisajátításnak titulálták, ami sérti a mexikóiakat. Ezután a forgatócsoport elment egy közeli, mexikóiak által lakott városrészbe, ahol kivétel nélkül mindenki megdicsérte az öltözetét.

A baloldaliság mint vallás?

Witt szerint a világon a baloldaliság sok tekintetben már vallásként működik rengeteg ember számára. Az elismert író, rádiós műsorvezető és nem mellékesen a PraegerU médiafelület alapítója, Dennis Praeger szerint a baloldaliság nem csak vallásként működik, hanem már régóta egy több millió tagot számláló vallási közösségként funkcionál.

Praeger volt az, aki felismerte Witt tehetségét, és arra kérte őt, hogy „digitális influenszerként” csatlakozzon a PraegerU-hoz.

Mint rávilágított, az Egyesült Államokban a jobboldaliak lényeges többsége istenhívő. Sokuk szerint Isten megoldást nyújthat az emberek hétköznapi problémáira is.

Ezzel szemben a baloldal inkább olyan valós vagy koholt eszmékre és elméletekre helyezi a hangsúlyt, mint a Black Lives Matter, az LMBTQ vagy a globális felmelegedés.

Az amerikai influenszernek meglehetősen határozott véleménye van a szocializmusról és a kommunista diktatúráról is. „Amerikában sokan csodálatosnak tartják a kommunizmus eszményét, a Demokrata Pártban többen egyenesen követendő példaként is emlegetik” – emelte ki az író. Elmondása szerint ezek olyan gonosz eszmék, amelyekkel soha nem szabad kiegyezni.

Az előadás végén az influenszer kifejtette véleményét a gyermekvédelmi törvényről is: „Nagyon helyes, hogy a magyar kormány kiáll a családok mellett és a gyermekvédelmi törvénnyel korlátozza az LMBTQ-lobbi terjedését. Amerikában nincs ilyen törvény, és ott már mindennaposnak mondható a gyerekeket célzó LMBTQ-propaganda.”

 

Ajánljuk még