logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A női versenyzők nem szeretnének együtt öltözni a transzúszóval

| Szerző: hirado.hu
A Pennsylvaniai Egyetem úszónői nem értek el eredményt, nem „közösíthetik ki” a női öltözőből a transznemű Lia Thomast, el kell fogadniuk a jelenlétét, ellenkező esetben nem használhatják a saját öltözőjüket.

 

A transznemű úszónővel, Lia Thomasszal közösen használják a női öltözőt, és ahogy az egyik úszónő fogalmazott, „határozottan kínos szituáció, mivel Liának még mindig férfi testrészei vannak, és még mindig a nőkhöz vonzódik”. Lia ugyanis elmondta a csapattársainak, hogy nőkkel randizik – számol be a Daily Mail.

Az úszónők természetesen tájékoztatták edzőjüket aggodalmaikról, egyben megpróbálták elérni, hogy ne kelljen Thomasszal közösen használniuk a női öltözőt, azonban nem értek el eredményt. Az UPenn egyik úszónője közölte:

„azt mondták nekünk, nem közösíthetjük ki Liát, és el kell fogadnunk a jelenlétét, ellenkező esetben nem használhatjuk a saját öltözőnket”.

Kiemelte, 35 embernek kellene elfogadnia, hogy kényelmetlenül érezze magát egy ember miatt. Hozzátette, mindez jól jellemzi az egyetem általános hozzáállását. Az intézmény a múlt hónapban szűkszavú közleményt adott ki arról, hogy mentálhigiénés szolgáltatásokat nyújt a sportoló diákok számára.

A többség fél megszólalni az ügyben

Az NCAA, egy amerikai nonprofit szervezet, mely több mint ezer intézmény sportolóit felügyeli, olyan szabályokat hozott, amelyek lehetővé teszik, hogy a transznemű sportolók egy év hormonterápia elvégzése után versenyezhessenek, nemrég némiképp visszakozva bejelentette, hogy a transzneműek részvételét ezentúl az egyes sportágak nemzeti irányító testületei határozzák meg.

Thomas esete az amerikai szakági versenyszövetséghez tartozna, amely állásfoglalásában kiemelte, hogy „szilárdan hisz a befogadásban, és abban, hogy minden sportolónak lehetősége van arra, hogy nemi identitásával és nemi kifejezésével összhangban lehessen versenyúszó”.

Határozott tiltás az úszónőknek, nem beszélhetnek a sajtóval

A DailyMail.com-nak nyilatkozó úszónő szerint a többség fél megszólalni, ráadásul az egyetem megtiltotta a diákoknak, hogy a médiának nyilatkozzanak. Úgy fogalmazott, „sokan gyávák, akik nem mernek felvállalni semmiféle konfliktust, vagy épp attól félnek, hogy később rossz szemmel néznek rájuk”. Hozzátette: „lehet, hogy később nyilvánosságra hozom a dolgot, de határozottan félek. Attól félek, hogy mondjuk a potenciális munkáltatók rákeresnek a nevemre a Google-ban, és kommenteket találnak a véleményemről, majd azt gondolják, hogy ó, ez az ember transzfób.”

Az úszónő félelme nem alaptalan, annak, aki bármiféle kritikát megfogalmaz a szélsőséges genderideológiákkal kapcsolatban, mindenre számítania kell. Legfőképp persze karaktergyilkosságra, amint az a Harry Potter-univerzum írónőjével, J. K. Rowlinggal is történt. Nemrég egy skót eset kapcsán az írónő úgy fogalmazott:

„A háború: béke. A szabadság: szolgaság. A tudatlanság: az erő. A pénisszel rendelkező egyén pedig, aki megerőszakolt téged, egy nő.”

Természetesen azonnal össztűz alá került.

Thomas, a férfi nemi szervekkel rendelkező transznő, aki korábban az UPenn férficsapatában úszott, most női úszórekordokat döntöget.

A címlapfotó forrása: Twitter.

Ajánljuk még