logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Soros György Orbán Viktor leváltásáról beszélt

| Szerző: hirado.hu
Szenvedélyesen ostorozta Soros György Hszi Csin-ping kínai elnököt és rendszerét, mint „a legnagyobb fenyegetést, amellyel a nyitott társadalmaknak ma szembe kell nézniük”. A tőzsdespekuláns a minap a Stanford Egyetem Hoover Intézetében tartott előadásában kitért az orosz–ukrán konfliktusra, valamint a francia és a magyar választásokra is. Szerinte „az Egyesült Államok nem fog háborúba szállni Ukrajna védelméért”.

 

Tavaly év végén új német kormány alakult, a francia elnökválasztás pedig áprilisban lesz. Ugyanebben a hónapban a magyar választók – a nagy esélyek ellenére – leválthatják tekintélyelvű uralkodójukat a hatalomról – többek között erről beszélt a minap Soros György a Stanford Egyetem Hoover Intézetében tartott előadásán, melynek témája Kína és a távol-keleti hatalom előtt álló alternatívák számbavétele volt.

A milliárdos spekuláns előadásában, melyet számos lap idézett, úgy vélte: a fent említett választások mellett hozzájárul Európa sorsának meghatározásához az is, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök milyen döntést hoz, megtámadják-e Ukrajnát.

Soros szerint Ukrajna nem ér meg egy háborút

Soros kijelentette: úgy látja, az orosz–ukrán konfliktusban „Joe Biden amerikai elnök általában a megfelelő politikát követte. Azt mondta Putyinnak, hogy Oroszország súlyos árat fog fizetni, ha megtámadja Ukrajnát, de az Egyesült Államok nem fog háborúba szállni Ukrajna védelméért.

Ha Putyin támad, a legsúlyosabb büntetés a transzatlanti együttműködés fokozása lesz.

A Biden-adminisztráció nem tesz egyoldalú engedményeket, hanem békés megoldást keres. A választás most Putyinon múlik”.

Tavaly év végén új német kormány alakult, és áprilisra tűzték ki a francia elnökválasztást. Ugyanebben a hónapban a magyar választók – nagy eséllyel – kifordíthatják tekintélyelvű uralkodójukat a hatalomból. Vlagyimir Putyin orosz elnök döntésével együtt, hogy megtámadják-e Ukrajnát, ezek a fejlemények hozzájárulnak Európa sorsának meghatározásához.

Soros szerint Hszi Csin-ping a nyitott társadalmakra a legnagyobb veszély

A tőkespekuláns rámutatott: a 2022-es év kritikus év lesz a világ történelmében. Néhány napon belül Kína – a világ legerősebb tekintélyelvű állama – megkezdi a téli olimpia megrendezését, és – akárcsak Németország 1936-ban – megpróbálja a látványt felhasználni, hogy győzelmet arasson rendszere számára.

Soros beszédéből kitűnt: a pénzember elérkezettnek látja az időt Hszi Csin-ping megbuktatására. Szerinte erre a koronavírus omikron variánsa is lehetőséget kínál.

Mint azt a beszédről írt összefoglalójában a Bloomberg című lap is kiemelte, Soros úgy látja, hogy az omikron azzal fenyeget, hogy Hszi Csin-ping vesztét okozza.

A tőzsdespekuláns úgy látta, hogy a Covid–19 omicron változatának felemelkedése komoly veszélyt jelent a gazdaságra és Hszi Csin-ping azon képességére is, hogy megfékezze a betegség terjedését – emeli ki a Bloomberg. Soros György szerint Hszi Csin-ping leváltása megszüntetné a legnagyobb fenyegetést, amellyel a nyitott társadalmaknak ma szembe kell nézniük.

Ajánljuk még